Tuesday, December 2, 2014

Business model: Podnikejme společně

Aplikace využívající informace o uživatelích z Facebooku a dalších sociálních síťí za účelem vytvoření velké grafové databáze. Ta je v aplikaci použita ke spojování lidí za účelem provozování společných aktivit volného času, plánování schůzek a podobně. Odkaz na prezentaci je zde.

9 comments:

  1. Tyto věci jdou úplně mimo mě. My máme v práci udělaný software na zakázku a kolega IT oblasti docela rozumí, takže s firmou všechno projednával a teď mi akorát postupně říká, co mám jak používat. Už je to přes půl roku a pořád se něco učím :-D .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, tady s těmi firemními softwary také celkem bojuji. My jsme si do firmy nedávno koupili nový laserový řezací stroj a ten software k němu je úplně jiný než to, na co jsem byl původně zvyklý. Naštěstí se mi ale povedlo s tím naučit pracovat. Chvíli to ale trvalo. Věřím tomu, že kdybych byl mladší, tak bych to pochopil hned.

      Delete
  2. To vypadá jako fajn nápad. Teď jsem nedávno ke svému podnikání udělala web a hledala jsem SEO optimalizaci a naštěstí jsem našla. Na doporučení kamarádky jsem na to vsadila a říkám, že fakt není potřeba další reklama a tak. Doporučuji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokud máte nějaké vlastní stránky, tak se SEO optimalizace určitě vyplatí. Jen tak mimochodem, vzhledem k tomu, že taky podnikáte, tak bych se vás na něco ráda zeptala. Nemáte náhodou zkušenost s tím, jak se zakládá virtuální sídlo firmy? Právě tento problém teď řeším a na internetu jsem o tom moc užitečných informací bohužel nenašla.

      Delete
  3. V určitých ohledech to může být fajn, ale někdy jsou tyhle komunitní aplikaci a služby medvědí služba. Já osobně dělám investice do zlata a razím pravidlo, že jeden je málo a dva jsou už moc. Takže volím radši tu cestu, že jsem sám a když potřebuji, tak si zaplatím konzultanta nebo někoho, kdo mi to celé objasní. Obecně se ale hodně spoléhám na externí služby. :)

    ReplyDelete
  4. Za mě super nápad. Najít někoho, s kým by mohl člověk podnikat je opravdu těžké. To samé platí o tom, když se snažím vytvořit tým, se kterým by se dalo dlouhodobě spolupracovat na nějakém projektu. Občas pořádáme teambuilding, čímž se stmelíme, ale hledat nové členy je na tom asi to nejtěžší.

    ReplyDelete
  5. Tohle mi přijde fajn třeba s ohledem na vývoj mobilních aplikací, které k tomuhle coworkingovému, ale zároveň podnikatelskému a obchodnímu modelu vybízejí. Chce to jen správně nastavit poměry toho, jak se budou vyplácet zisky a samozřejmě pak autorská práva. :) Každopádně podle mě to není nic nerealizovatelného. Chce to jen ty správné lidi. :)

    ReplyDelete
  6. My v práci máme IT technika a ten nám vždy nainstaluje nové softwary. V práci jsem byla spokojená, ale jen do doby, než jsem měla pracovní úraz. Šéf nechal za provozu firmy rekonstruovat budovu a na mě spadla cihla z lešení. Byla jsem v nemocnici měsíc a firma mi odmítla zaplatit odškodnění za pracovní úraz. Proto jsem si najala advokátní kancelář zde. Byli opravdu profesionální a úspěšní ve vymožení mého odškodnění za zranění při pracovním úrazu.

    ReplyDelete
  7. My s manželem podnikáme již několik let a naštěstí o softwary se stará jen on. Já nerozumím moc IT, a proto se věnuji zakázkám a hlavně reklamě. Každý rok objednávám u jedné firmy reklamní kalendáře, pro naše klienty. Našim zaměstnancům jako Vánoční dárek dáváme diáře, do kterých si mohou psát všechny své pracovní i soukromé záležitosti.

    ReplyDelete